Vergelijk 2.380.788 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Messenger Voice aangekondigd: gratis bellen via wifi

Door ,

BlackBerry-fabrikant Research In Motion heeft vandaag een nieuwe versie van BlackBerry Messenger aangekondigd. Een nieuwe functie in de dienst is BBM Voice waarmee gebruikers gratis naar elkaar kunnen bellen via wifi. De feature werkt ook in Nederland.

Research In Motion heeft een nieuwe versie van de chatdienst BlackBerry Messenger aangekondigd. inmiddels is de app alweer bij versie 7 beland. Het IM-programma was de voorloper van WhatsApp en jarenlang dé manier om gratis met elkaar te chatten en foto's te versturen tussen twee BlackBerry's.

Een paar dagen geleden werd al bekend dat de fabrikant bezig was met een nieuwe versie van de chatdienst. Deze update is sneller gegaan dan verwacht. De nieuwste feature in BlackBerry Messenger heet BBM Voice; hiermee is het mogelijk om via wifi gratis met elkaar te bellen. 

BBM Voice

Paar handige functies

Volgens RIM is BBM Voice niet alleen handig voor consumenten, maar ook ideaal voor zakelijk gebruik. De nieuwe app heeft een aantal leuke features waaronder waaronder een splitscreenfunctie waarmee je kunt bellen en berichten kunt typen tegelijk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een foto te versturen tijdens een telefoongesprek, je mail te checken of andere apps te openen. 

Ook kun je vanuit een chatbericht een telefoongesprek starten. Je ziet aan het gekleurde icoontje of iemand beschikbaar is te bellen via BBM Voice. 

Downloaden

Heb je een BlackBerry Curve 9320BlackBerry Bold 9790 of BlackBerry Torch 9860? BBM 7 met de Voice-feature is beschikbaar als Bèta-app voor BlackBerry-smartphones die draaien op BlackBerry 6 OS of hoger. Gebruikers met een BlackBerry die draait op versie 5 moeten nog even wachten. De beta-versie kan gratis gedownload worden via BlackBerry Beta Zone

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden