Vergelijk 3.379.372 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia introduceert nieuwe kaartendienst voor Android en iOS

Door ,

Nokia heeft op een evenement in San Francisco haar nieuwe kaartendienst Here aangekondigd. De software zal binnenkort te bereiken zijn via apps voor de iPhone en Android.

Nokia heeft een nieuwe kaartendienst onthuld. De dienst heeft de naam Here meegekregen en zal voor zowel Android als iOS beschikbaar zijn. De app voor de iPhone is al ingeleverd bij de App Store en zal in de aankomende weken in de winkel verschijnen. De Android-app zal begin 2013 beschikbaar komen. 

De IOS-app zal over de basisfuncties beschikken alsmede een aantal uitgebreide functies waaronder spraakgestuurde wandelinstructies, vertrektijden van het openbaar vervoer en offline mogelijkheden die ervoor zorgen dat je app ook kunt gebruiken als er geen internetverbinding in de buurt is. 

Nokia Here

Zelf kaarten aanpassen

Het interessante aan Here is dat iedereen informatie bij de kaarten kan plaatsen. Zo kan men straatnamen, bruggen, viaducten et cetera toevoegen. Op deze manier hoopt Nokia dat Here zo volledig mogelijk wordt en dat het aan de wensen van de gebruikers voldoet. 

Een andere nieuwe feature is 3D Maps. Hiermee is het mogelijk om de kaarten ook driedimensionaal te zien. De deal met het bedrijf uit Californië genaamd Earthmine wordt eind 2012 afgerond. We zijn dan ook benieuwd wanneer we daar de eerste resultaten van zullen zien. 

Nu al te gebruiken

Here is nu al te gebruiken via de browser. Een webversie voor Mozilla's aanstaande Firefox OS zal volgend jaar uitkomen. 

Bron: Nokia

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden