Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen Android 4.2 update voor Nexus S

Door , - 1 reactie

De Nexus S, een van de officiële Google-telefoons, zal geen update krijgen naar Android 4.2 (Jelly Bean). Het toestel blijft op Android 4.1.2. draaien.

Dit heeft Jean-Baptiste Queru, hoofdontwikkelaar van Android, bekendgemaakt. De Samsung Nexus S draait momenteel op Android 4.1 en zal dus geen update krijgen. 

Het zal voor velen geen verrassing zijn dat de Nexus S niet over de nieuwste Android-versie zal geen beschikken. Het toestel beschikt simpelweg niet over de hardware om de versie goed genoeg te kunnen draaien. Daarnaast heeft Google wel degelijk laten zien dat het zich om zijn Google-smartphones bekommert. Zo begon de Nexus S twee jaar geleden met Android 2.3 en heeft het inmiddels twee updates gehad (Android 4.0 en Android 4.1). 

Samsung Nexus S

Technische ondersteuning

Dat er geen officiële update voor de Samsung Nexus S komt, betekent niet dat het toestel ten dode is opgeschreven. Fabrikanten brengen vaak nog steeds bugfixes uit en bieden technische ondersteuning.

Ook is het mogelijk om de update naar Android 4.2 via een andere weg te updaten. CyanogenMod biedt een alternatieve ROM. Die voor de Nexus S komt binnenkort uit. Om deze update uit te voeren op de Nexus S, moet je het toestel wel rooten. Dit is op eigen risico en dan ook alleen aan te raden voor gevorderde gebruikers. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden