Vergelijk 3.166.862 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Grote mobiele frequentieveiling begint vandaag

Door ,

De grote Multiband frequentieveiling start vandaag. De aankomende weken gaan vijf providers tegen elkaar bieden om vergunningen te bemachtigen op het gebied van mobiele telefonie en internet. Hiermee kunnen ze hun diensten de aankomende 17 jaar blijven aanbieden.

De Multiband frequentieveiling wordt georganiseerd door Agentschap Telecom en verloopt via internet. Deze gaat een aantal weken duren aangezien er verschillende rondes zijn waar er weer een tegenbod gegeven kan worden.

Wie er precies meedoen aan de veiling is van tevoren bewust niet bekendgemaakt om zo de concurrentie te bevorderen. Dit wordt pas achteraf onthuld. Wel heeft Agentschap Telecom laten weten dat er twee nieuwkomers zullen gaan bieden. We zijn er zeker van dat KPN, Vodafone en T-Mobile in ieder geval van de partij zullen zijn.

De Multiband frequentieveiling is de grootste telecomveiling die er ooit heeft plaatsgevonden. Er gaan banden voor gsm, 3G en LTE (4G) onder de hamer. Providers kopen deze frequentieruimte om ervoor te zorgen dat ze ook de aankomende 17 jaar diensten mogen aanbieden.

LTE in 2013? LTE in Nederland

Momenteel zijn er nog geen 50 LTE-antennes in Nederland en de laatste maanden is dat aantal ook niet echt toegenomen aangezien aangezien providers wachten op deze grote veiling. De verwachting is dat na de veiling snel wordt begonnen met het ontwikkelen en uitrollen van de eerste grootschalige LTE-netwerken in Nederland.

Providers zullen waarschijnlijk eerst de netwerken gaan uitrollen rondom de grote steden als Amsterdam en Rotterdam. Daarna zal de technologie pas grootschalig worden toegepast. Het zal echter nog wel een paar jaar duren voordat er sprake is van een landelijke dekking. Dus dat wordt afwachten...

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden