Vergelijk 2.508.634 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC 8X en HTC 8S vanaf november te koop

Door ,

Op een presentatie in Amsterdam maakte HTC zojuist bekend dat de HTC 8X vanaf dit weekend in Nederland verkocht zal worden. De HTC 8S volgt eind november.

Microsoft maakte zojuist bekend dat de meeste Windows Phones vanaf dit weekend in Europa verkocht zullen worden. Zowel de HTC 8X en de HTC 8S zouden dus al vanaf november hier verkrijgbaar moeten zijn. De 8X al vanaf dit weekend, terwijl de HTC 8S eind november volgt. Daarmee is Nederland een van de eerste landen die aan de slag mag met het nieuwe besturingssysteem.

HTC 8X

De HTC 8X, ook wel de Windows Phone 8X, is het vlaggenschip van Microsoft's nieuwe mobiele besturingssysteem. Het toestel is in samenwerking met Microsoft ontwikkeld, en beschikt over enkele indrukwekkende specificaties. Een krachtige 1,5 GHz dual-core processor, een 8 megapixel camera, en een 4,3 inch scherm met HD-resolutie: genoeg om van de 8X een echte topper te maken. HTC heeft ervoor gekozen om de 8X in drie verschillende kleuren uit te brengen: California Blue (Blauw), Graphite Black (zwart), en Limelight Yellow (geel). De gele kleur komt helaas vooralsnog niet naar Nederland, de andere kleuren wel.  Of al deze kleuren in Nederland beschikbaar zullen zijn is nog onbekend. De HTC 8X heeft een adviesprijs van 549 euro. 

HTC 8X

HTC 8S

De HTC 8S is het goedkoopste Windows Phone 8-toestel. Ondanks een adviesprijs van slechts 299 euro weet HTC verrassend uitstekende specificaties te bieden op dit toestel, dat qua hardware wel wat weg heeft van de HTC Desire X, een Android-toestel. De HTC 8S heeft een 4 inch scherm met een resolutie van 480x800 pixels, en beschikt over een nog altijd relatief krachtige 1 GHz dual-core processor. Achterop de 8S zit een 5 megapixel camera. De HTC 8S wordt iets later verkocht dan de 8X: volgens HTC ligt het toestel eind november in de winkels.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden