Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC 8X en 8S vanaf 20 november te koop'

Door ,

De Windows Phone 8X en Windows Phone 8S die Microsoft in samenwerking met HTC heeft ontwikkeld zouden pas vanaf 20 november in Europa verkocht worden. Dat is voor de HTC 8X later dan verwacht.

Microsoft's Windows Phone 8-vlaggenschepen, de HTC 8X en de HTC 8S, zullen vanaf 20 november internationaal verkrijgbaar zijn, zo meldt het Duitse NotebookInfo. In Amerika zijn beide toestellen al een weekje eerder te koop, maar in Europa kunnen we pas vanaf de 20ste aan de slag. Dat is opvallend, want eerder gingen we er nog vanuit dat de HTC 8X al vanaf eind deze week te koop zou zijn. Microsoft presenteert vanavond Windows Phone 8 aan de pers, en de verwachting was dat de eerste Windows Phones vervolgens al op vrijdag in de winkels zouden liggen.

Windows Phone 8 vlaggenschip

De HTC 8X, ook wel de Windows Phone 8X genoemd, is door HTC ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. Het moet het vlaggenschip worden van Microsoft's nieuwe mobiele besturingssysteem, en de 8X is dan ook voorzien van uitstekende specificaties. De 8X heeft een helder 4,3 inch touchscreen met een resolutie van 720x1280 pixels, en een krachtige 1,5 GHz dual-core processor. Voor mensen met een iets kleiner budget is er de HTC 8S: een stuk goedkomer, maar nog altijd uitstekend met een 4 inch scherm een een 1 GHz dual-core processor.

Nederlandse release

Later vandaag worden zowel de HTC 8X als de HTC 8S aan de Nederlandse pers getoond; vermoedelijk krijgen we dan ook een definitieve releasedatum en adviesprijs voor beide toestellen te horen. GSMinfo.nl is bij deze Windows Phone 8-presentatie aanwezig, dus houdt onze site vanavond in de gaten voor het laatste nieuws rondom Microsoft's nieuwe besturingssysteem.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden