Vergelijk 2.866.680 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

[UPDATE] Asus Padfone 2 officieel aangekondigd

Door ,

Fabrikant Asus heeft de nieuwe Padfone officeel in Taiwan onthuld. Het nieuwe toestel is een stuk lichter dan de eerste Padfone en heeft een quadcore-processor.

Asus heeft op een persconferentie in Taiwan de Padfone 2 aangekondigd. De opvolger van de eerste Padfone heeft een reeks met vernieuwde eigenschappen meegekregen. Zoals eerdere geruchten al lieten zien, heeft de Padfone 2 een Super IPS+ scherm van 4,7 inch en net als de LG Optimus G een supersnelle quadcore-processor van Qualcomm en 2 Gb aan RAM-geheugen. 

Maar dat is uiteraard niet alles. De Padfone 2 beschikt verder over een camera met maar liefst 13 megapixels en een 1.2 -megapixelcamera aan de voorkant om mee te videobellen. Momenteel draait het toestel nog op Android 4.0, maar een snelle update naar Jelly Bean (Android 4.1) is beloofd.

Asus Padfone 2 officieel aangekondigd

Smartphone en tablet in één

De Padfone is uniek omdat je hem niet alleen als smartphone, maar ook als tablet kunt gebruiken. Met het speciale Asus tabletdock kun je de Padfone 2 achterin schuiven om je smartphone te gebruiken met een groter scherm. De Padfone 2 heeft zelf een accu van 2.140 mAh, maar als je deze in het tabletdock schuift, krijg je er nog eens 5.000 mAh bij. Het dock is vrijwel hetzelfde gebleven; het is nog steeds 10.1 inch met 800 bij 1280 pixels. Wel is het een stuk dunner geworden.

Beschikbaarheid in Nederland

Er zijn twee versies van de Padfone 2 onthuld: 16 GB en 64 GB. De prijs voor de 16 GB is ongeveer 475 euro (620 dollar). Voor de 64 GB moet je zo'n 575 euro (750 dollar) neerleggen. Wil je tevens het tabletdock erbij? Dan betaal je 160 euro (210 dollar) extra. De officiële Europese prijzen en wanneer de tablet naar Nederland komt, wordt vanmiddag in Milaan bekendgemaakt. Houd onze website dus in de gaten!

UPDATE (12:08)

De Asus Padfone 2 is zojuist ook in Milaan aangekondigd. De specificaties zijn uiteraard hetzelfde gebleven. Wel zijn de prijzen en versies net iets anders dan in Azië. Zo zal de Padfone 2 in Europa tevens in twee versies te verkrijgen zijn: 32 en 64 GB. Het is niet bekend of er ook een 16 GB-versie zal komen. De prijs van de 32 GB wordt 799 euro, de 64GB-versie zal  899 euro gaan kosten. Het tabletdock zal in Europa de eerste tijd gratis erbij geleverd worden.

Het toetsel wordt eind december in Europa uitgebracht. Nederland staat niet in de lijst met de landen die de Padfone 2 als eerste gaat krijgen, maar hopelijk zullen we snel volgen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden