Vergelijk 2.506.135 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

47 procent verkochte smartphones draait op Android

Door ,

Bijna de helft van de verkochte telefoons in Nederland draait op Android. Dit blijkt uit GFK-cijfers van augustus 2012. Samsung heeft het grootste marktaandeel in handen op de Nederlandse markt.

In de afbeelding hieronder is te zien dat Android verreweg de grootste is. Het aantal verkochte telefoons blijft maar groeien en dat percentage is ten opzichte van begin 2012 zelfs gestegen met 10 procent. De cijfers van september zijn nog niet bekend en zullen eind deze maand volgen. De gegevens zijn gepubliceerd door telecomblog AllAboutPhones.

GFK marktaandeel augustus 2012

Samsung blijft marktleider

Op nummer twee na Android staan de zogeheten featurephones (niet-smartphones). Kijken we puur naar smartphones, dan staat iOS op nummer twee met een marktaandeel van 13 procent. BlackBerry-maker RIM heeft haar aandeel het afgelopen jaar met de helft zien dalen van 12 naar 5 procent.

We kijken niet raar op dat Samsung, fabrikant van de Galaxy S III, de meeste Android-toestellen in Nederland aan de man heeft weten te brengen. Bijna driekwart van de telefoons in augustus zijn door de Koreaanse fabrikant verkocht. Een stabiele trend die Samsung al heel 2012 weet vol te houden.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden