Vergelijk 3.298.088 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LTE komt nog niet van de grond

Door ,

De toename van het aantal LTE-antennes in Nederland is afgelopen kwartaal gestokt; er kwamen maar 5 uitzendpunten bij. In totaal zijn er maar 48 LTE-masten in Nederland. Ter vergelijking: er zijn zo'n 12.000 UMTS-masten.

LTEDe opkomst (of het gebrek daaraan) van LTE, wordt niet alleen beïnvloed door het feit dat het een nieuwe technologie betreft. De frequentieveilingen eind oktober spelen ook mee. Een provider die nu fors investeert in LTE-masten en straks de frequenties bij de veilingen misloopt, is de sjaak. Tegelijkertijd is het niet goed voor je onderhandelingspositie om al veel geld in LTE-masten te hebben zitten, omdat dat de prijs opdrijft.

UMTS en GSM-masten nemen wel toe

In het overzicht van alle telecom-antennes in Nederland, valt duidelijk te zien dat de GSM 900 masten en UMTS-masten in aantal toenemen. De GSM 1800-standaard wordt minder gebruikt. Bij de UMTS-antennes lijkt de rek er nog niet uit te zijn, ook al staan er van dat type mast al ruim 12.000 in Nederland. De GSM 900 antennes zijn met 9700 stuks iets minder goed vertegenwoordigd, al groeit het aantal van dit soort masten ook nog steeds. De LTE-antennes zullen hoogstwaarschijnlijk na de frequentieveilingen eind oktober een grote sprong maken.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden