Vergelijk 3.339.784 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe TomTom-applicatie niet voor alle Android-toestellen

Door ,

Het Nederlandse bedrijf TomTom heeft een nieuwe navigatie-app voor Android uitgebracht. Helaas blijkt de app niet op toestellen te werken als de Samsung Galaxy S III en HTC One X.

Al drie jaar lang wordt er gewacht op de Android-applicatie van TomTom. Vandaag leek het eindelijk zover te zijn. Het bedrijf zette twee versies van de app in Play Store; één voor Benelux en een duurdere variant voor Europa. Techwebsite Tweakers testte de applicatie en kwam erachter dat de app op lang niet alle toestellen draait.

TomTom voor Android

Nog even wachten..

TomTom heeft inmiddels laten weten dat de applicatie niet op apparaten werken met schermen van 720 bij 1280 pixels. De mensen met onder andere een HTC One X, Nexus 7, Samsung Galaxy S III, Galaxy Nexus en Nexus S hebben voorlopig dus nog even pech. Dit moet voor het einde van 2012 gefixt zijn. Wel werkt de app op toestellen met een resolutie van 800x480 pixels.

Flink wat ruimte

De TomTom-app is in twee versies te verkrijgen. Eentje voor Benelux; deze kost 35 euro in de Google Play Store. De Europa-variant is nog duurder en moet 60 euro voor neergelegd worden. Houd er rekening mee dat de kaarten wel wat ruimte in de beslag nemen. Voor de Benelux-versie valt dit nog wel mee (470 MB), maar voor de kaarten van Europa moet je toch wel even je geheugenkaart opschonen. Hier is maar liefst 3,4 GB voor nodig.

De app is erg uitgebreid en biedt naast gedetailleerde navigatie ook ondersteuning voor vaste flitspalen, filewaarschuwingen en gevanceerde rijstrookaanwijzingen. In tegenstelling tot Google Maps zijn alle kaarten offline waardoor je geen internetverbinding nodig hebt.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden