Vergelijk 2.468.268 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC One X+ aangekondigd

Door ,

HTC heeft vandaag de One X+ gepresenteerd, in essentie een betere, snellere versie van de One X. Niet alleen de processor werd verbeterd, ook het opslaggeheugen en de luidspreker kregen een make-over.

HTC doet het wel vaker, modellen upgraden. Een goed voorbeeld is de HTC Desire S, die de Desire opvolgde. De HTC One X+ (of: One X Plus) is qua uiterlijk nauwelijks gewijzigd. Het enige merkbare verschil is de achterkant; de plastic laag is veranderd zodat deze stroever is, voor meer grip. Het meest heeft HTC echter gesleuteld onder de motorkap. De processor, voorheen nog een Tegra 3 quad-core op 1.4 GHz, is nu een Tegra 3 AP37 quad-core die op 1.6 GHz draait. Een van de cores kan zelfs 1.7 GHz aantikken, voor de echt zware programma's. Er is 1GB RAM beschikbaar.

HTC One X Plus + nieuw kleur

(De HTC One X Plus komt ook met een nieuw kleurenschema)

Nóg meer verbeteringen

Naast de belangrijke verbetering op processorgebied heeft HTC ook andere delen van het toestel onder handen genomen. Zo is de speaker vervangen voor een krachtiger exemplaar, en ook de koptelefoonaansluiting moet meer vermogen leveren. Voor de volledige geluidservaring levert HTC de telefoon met Beats-oordopjes. Het opslaggeheugen is ook vergroot, tot maar liefst 64GB. Ook op softwaregebied heeft HTC een stap gemaakt. De telefoon wordt standaard uitgerust met 4.1 Jelly Bean, en komt tevens met een geüpdate versie van HTC Sense. Tenslotte heeft de batterij een upgrade gekregen, van 1850 mAh in de One X naar 2100 mAh in de One X Plus.

Kopen

De HTC One X Plus is momenteel nog niet te koop, maar het zal niet lang meer duren voor de eerste winkels de telefoon als pre-order aanbieden. De telefoon moet half oktober leverbaar worden, dus we hoeven uiterlijk twee weken te wachten totdat we dit beest in onze handen kunnen sluiten. De adviesprijs bedraagt 675 euro, dus je zal de telefoon waarschijnlijk voor rond de 600 euro aan kunnen schaffen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden