Vergelijk 2.562.005 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Kritiek op eigen kaartendienst Apple in iOS 6

Door ,

Er is veel kritiek op de nieuwe Maps-applicatie van Apple in iOS 6. De update naar de nieuwe versie is gisteren uitgerold. Verschillende bronnen melden echter nu al dat de software geen adressen en plaatsen vindt.

De nieuwe versie van het Apple-besturingssysteem (iOS 6) is gisteren uitgebracht voor de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS. Zoals verwacht is er nu al veel kritiek op de nieuwe Maps-applicatie van de iPhone-fabrikant. De afgelopen betà-versies werkte volgens velen al niet erg goed, maar er was nog hoop dat Apple dit zou aanpassen. Dit is helaas niet gebeurd. 

Apple Maps in iOS 6

Zoek en gij zult niet vinden

De nieuwe app ziet er erg mooi uit, maar qua functionaliteit kan het bij lange na niet tippen aan de expertise van Google Maps. Zo heeft de Apple-applicatie volgens BGR de grootste moeite met het vinden van de goede locaties van bijvoorbeeld restaurants. Ook bedrijven zoeken gaat niet zoals het hoort. Ook dit is in Google Maps wel anders! 

Maar wat de kwestie nog erger maakt, is dat zelfs het zoeken van exacte adressen te moeilijk is voor de Maps-applicatie van Apple. Er worden verkeerde straten weergegeven of de app kan je huidige locatie niet vinden.

Weer terug naar Google Maps

We hopen dat Apple druk bezig is om de software te verbeteren. Mis je ondertussen Google Maps met de uitgebreide features en nauwkeurige resultaten? Ga dan naar maps.google.nl, Druk op 'OK' wanneer er een notificatie verschijnt met de vraag of je huidige locatie gebruikt mag worden en zet de pagina als bladwijzer op je homescreen. Het is zoals vroeger, maar je hebt in ieder geval toegang tot Google Maps.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden