Vergelijk 2.380.785 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple toont nieuwe versie iTunes

Door ,

Op een evenement in San Francisco presenteerde Apple niet alleen de nieuwste iPhone, maar ook een nieuwe versie van iTunes. Het nieuwe iTunes 11 bevat meer visuele elementen en helpt je beter bij het vinden van wat je zoekt.

iTunes begon jaren geleden als een programma waarmee je muziek kon luisteren en downloaden, maar is sinds de launch van de eerste iPhone steeds voller gepropt met nieuwe functies. Je gebruikt iTunes om je draagbare Apple-producten te synchroniseren, om apps te kopen en updaten, om podcasts te downloaden, en voor nog wel meer. Velen begonnen iTunes als een lomp en log programma te ervaren, maar gelukkig had Apple ook door dat de situatie begon te knellen. Het bedrijf introduceerde vandaag een nieuwe versie van iTunes, zowel voor (Mac-)computers en als iPhone-app.

Overzichtelijker

Voor alle nieuwe versies van iTunes heeft Apple vooral voor overzichtelijkheid gekozen. Apps en muziek die je zoekt worden getoond als 'grid', met grote afbeeldingen van de applicaties, albums of artietsen. Zo zie je in één oogopslag wat je zoekt en hoef je niet door allerlei tekst heen te ploegen. Niet alleen het kopen van muziek wordt zo prettiger, maar ook het sorteren van je muziek in playlists is makkelijker in de nieuwe versie van iTunes. Daarnaast wordt je positief in een nummer of film automatisch gesynchronizeerd tussen verschillende versies van iTunes op bijvoorbeeld je iPhone en je Macbook.

Apple iTunes 11

Vanaf 16 september beschikbaar

De nieuwe versie van iTunes wordt meegeleverd met iOS 6, een gratis update voor de iPhone 4S, de iPhone 4, en de iPhone 3GS die vanaf 16 september te downloaden zal zijn; meer informatie kun je vinden in ons iOS 6 update-artikel De nieuwe iPhone 5 is standaard al voorzien van iOS 6 en dus ook iTunes 11. De PC- en Mac-versie van iTunes 11 is vanaf eind oktober verkrijgbaar.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden