Vergelijk 2.027.879 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple neemt afscheid van iPhone 3GS; iPhone 4 goedkoper

Door ,

De introductie van de iPhone 5 betekent ook het einde van de iPhone 3GS. De iPhone 4 is het nieuwe 'budgetmodel', wel ontvangt de 3GS nog een laatste update naar iOS 6.

Apple neemt na ruim drie jaar afscheid van de iPhone 3GS. Dit oude model van de iPhone gaat niet meer geproduceerd worden en zal dus nog maar even te koop zijn.  De laatste jaren heeft Apple altijd drie verschillende generaties van de iPhone tegelijk aangeboden. Waar andere fabrikanten vaak een breed assortiment aan smartphones hebben om voor elke prijs een unieke telefoon aan te bieden, bood Apple altijd zijn oudere modellen aan aan koopjesjagers. Wilde je een goedkope iPhone, dan kon je gewoon een ouder model kopen.

Apple iPhone 4

Goedkopere iPhone 4

Het nieuwe 'goedkoop' iPhone-model is dan ook de inmiddels twee jaar oude iPhone 4. De iPhone 4 krijgt vanaf nu een adviesprijs mee van 399 euro, en daarmee wordt het de goedkoopste smartphone die Apple op dit moment produceert en verkoopt. Ook wordt het een stuk goedkoper om de iPhone 4 in combinatie met een abonnement af te sluiten. Het gaat daarbij wel om het 8GB-model van de iPhone 4; de 16GB- en 32GB-versies zullen voor een hoger bedrag worden verkocht.

Update naar iOS6

Heb je een iPhone 3GS en ben je voorlopig nog niet van plan om te upgraden naar de iPhone 5? Dan hebben we toch nog wat goed nieuws voor je. De iPhone 3GS ontvangt namelijk nog wél een update naar iOS 6, de nieuwste versie van Apple's mobiele besturingssysteem. Nieuw in iOS 6 is onder andere de toevoeging van een aparte VIP-inbox voor mensen die je het meeste mailt, de mogelijkheid om je photo stream gemakkelijker te delen, en verregaande Facebook-integratie.  Check ons Apple iOS 6-achtergrondartikel voor meer informatie.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden