Vergelijk 3.020.302 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vijf providers melden zich voor grote frequentieveiling

Door ,

Vijf telecomproviders doen mee aan de grote Multiband frequentieveiling volgende maand. In oktober worden vergunningen voor mobiel bellen en internetten verdeeld. Deze zijn 17 jaar geldig.

Op de website van Agentschap Telecom, organisator van de veiling, is te lezen dat alle frequenties op 31 oktober in één keer worden geveild. Wie de deelnemers zijn, wordt van tevoren niet bekendgemaakt om zo de concurrentie te bevorderen.

Wel laat de veilingleider weten dat er twee nieuwkomers zijn. We zijn er vrijwel zeker van dat KPN, T-Mobile en Vodafone van de partij zullen zijn. De andere twee partijen is nog even afwachten. Met de veiling hoopt het kabinet de comcurrentie op de telecommarkt een nieuwe impuls te geven.

4G-technologie

Alle kandidaten kunnen frequentieruimte kopen en dit is ook noodzakelijk voor de providers om de aankomende jaren te blijven bestaan. Je hebt deze blokken nodig zodat klanten kunnen blijven bellen en mobiel internetten. Na de veiling mogen telecomaanbieders zelf weten wat ze met de frequenties doen.

Naast banden voor GSM en 3G (900, 1900 en 2100 MHz) worden ook de 800- en 1800MHz-banden geveild. Deze worden vermoedelijk gebruikt voor LTE/4G-technologie. Dit is momenteel de snelste mobiele dataoverdracht met snelheden tussen de 100 en 1000 Mbit/s per seconde.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden