Vergelijk 2.737.798 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei: Ascend P1 en D1 Quad krijgen sowieso Jelly Bean update

Door , - 2 reacties

Op een persconferentie van Huawei werd gisteren bekend gemaakt dat de recent gelanceerde Huawei Ascend P1 een update naar Android 4.1 Jelly Bean zal krijgen. Ook de nog uit te komen quadcore van Huawei, de Ascend D1 Quad, wordt voorzien van het nieuwe Android-besturingssysteem.

De persconferentie was bedoeld om de Huawei Ascend P1 voor te stellen aan de pers. De aanwezige journalisten waren echter vooral benieuwd naar de software-updates voor de bestaande Huawei-toestellen. Het is nog onduidelijk of het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean ook uit zal komen voor modellen uit de G-serie. De werknemers van Huawei achtten het waarschijnlijk dat Jelly Bean ook nog uitkomt voor het meest verkochte toestel uit de G-serie, de Huawei Ascend G300. Het toekomstige topmodel, de Huawei Ascend D1 Quad, krijgt sowieso Jelly Bean. Dat toestel moet overigens in november op de markt verschijnen.

Huawei hoe-a-weiHuawei: Hoe-a-wei

Naast alle commotie rond de updates viel er ook nog wel wat te lachen op de persconferentie. Zo is het namelijk sinds jaar en dag voor consumenten onduidelijk hoe je Huawei nu uitspreekt. Het marketingteam van Huawei realiseerde zich dat ook en kwam met een goede strategie. Je spreekt Huawei niet uit als wah-wei of als njwuu-a-ei (we hoorden zelfs iemand huu-hah-wei zeggen) maar gewoon zoals je het leest: hoe-a-wei. Fijn dat Huawei nu wat duidelijkheid schept, ook bij ons op kantoor konden we het niet eens worden over de juiste uitspraak. Getuige het onderstaande filmpje waren we niet de enigen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden