Vergelijk 3.262.824 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Zestig procent basischoolkinderen heeft GSM: wat zijn kindvriendelijke smartphones?

Door ,

Meer dan de helft van de basisschoolleerlingen heeft een mobiele telefoon. Het aantal kinderen van 8 tot 12 jaar met een gsm is in 2012 gestegen van 55 naar 60 procent. Veertig procent van hen heeft een smartphone.

Ook kinderen kunnen inmiddels niet meer zonder hun mobiele telefoon. Vooral leerlingen van 8 en 9 jaar kregen relatief gezien vaker een telefoon. Bereikbaar zijn is voor 87 procent van de ouders de reden om hun kind een toestel te geven. De meerderheid neemt dan ook zelf de verantwoordelijkheid op zich over het stellen van regels over het gebruik van de telefoon. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Hi’s kinderlabel Hi PrePay Young.

Veiligheid

Dat basisschoolleerlingen te oud zijn voor de Buddy Bear is logisch, maar er zitten ook een aantal gevaren aan een smartphone voor jonge kinderen. Zo kunnen ze in contact komen met verkeerde websites en personen. Het is daarom raadzaam om als ouder de smartphone van je kind van tevoren in te stellen.

Zo kun je bij een iPhone bijvoorbeeld precies aangeven of er apps mogen worden gekocht, welke programma's er worden geopend en naar welke muziek je kind luistert. Ook bieden diverse programma's mogelijkheden om restricties aan te geven zodat je kind niet in de problemen komt.

Kind met mobiele telefoon

Kindvriendelijke smartphones

Er zijn talloze smartphones verkrijgbaar met verschillende besturingssystemen, maar welke is nu geschikt voor je schoolkind? Voor het stoere kind dat graag in bomen klimt of niet altijd even voorzichtig omgaat met zijn of haar spullen is er de Sony Xperia Go. Deze robuuste Android-telefoon kan tegen stof en zand en is zelfs na 30 minuten in het water te hebben gelegen nog niet kapot te krijgen!

Voor de mensen met een klein budget is er de Samsung Galaxy Y.  Deze Android is vooral geschikt voor de oudere kinderen vanwege de vele social mediamogelijkheden. Ook zit er een 2-megapixelcamera op en een mp3-speler. En met de ingebouwde Google Play Store installeer je zelf een beveiliging-app zodat je de smartphone nog kindvriendelijker maakt.

Ben je op zoek naar een toetsenbordtelefoon? Kies dan voor de Nokia Asha 302. WhatsAppen en sms'en gaat supersnel dankzij het volledige qwerty-toetsenbord. En via Wifi houd je de kosten erg laag. Ook de Asha 302 is een goedkope telefoon waar je veel voor terugkrijgt.

Vergelijk hieronder zelf de eigenschappen van deze drie kindvriendelijke smartphones.

Samsung Galaxy Y Nokia Asha 302 Sony Xperia Go
Beeldscherm 3,00 inch 2,40 inch 3,50 inch
Resolutie 240 x 320 pixels 320 x 240 pixels 320 x 480 pixels
Pixeldichtheid 133 ppi 167 ppi 165 ppi
Besturingssysteem Android 2.3 (Gingerbread) Nokia OS Series 40 Android 2.3 (Gingerbread)
Processor 830,0 MHz single-core 1,0 GHz single-core 1,0 GHz dual-core
Werkgeheugen 290 MB 128 MB 512 MB
Interne opslag 164 MB 256 MB 8 GB
Camera 2,00 megapixel 3,20 megapixel 5,00 megapixel
Gewicht 98 gram 106 gram 110 gram
Stand-by tijd 850 uur 707 uur 520 uur
Spreektijd 1020 minuten 540 minuten 390 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden