Vergelijk 3.677.995 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung, LG en Sony komen alledrie met nieuw Nexus-toestel

Door ,

Google is bezig om een serie nieuwe Nexus-toestellen op de markt te brengen. Het lijkt er op dat Sony, LG en Samsung mee gaan helpen dit plan te realiseren.

Hoewel nog geen van de samenwerkende bedrijven dit nieuws hebben bevestigd, weet de site Android Noodles dat deze drie partijen samen gaan werken met Google om nieuwe Nexus-smartphones te gaan maken. Het zou hier gaan om de Samsung Galaxy Nexus II, de LG Optimus Nexus en de Sony Xperia Nexus. Verder bestaat er de mogelijkheid dat andere Android-fabrikanten zich nog aansluiten om ook een Nexus-toestel te ontwikkelen. Het voordeel van de samenwerking met Google is dat fabrikanten sneller over de nieuwste Android-software kunnen beschikken, en daarmee hun telefoons kunnen updaten. Aan de andere kant is het voor Google een voordeel omdat fabrikanten sneller de nieuwe software overnemen, en de nieuwe technologie dus minder gefragmenteerd raakt. Google vaart nu wel een nieuwe koers door een serie fabrikanten een toestel te laten bouwen, waar ze eerder steeds één fabrikant uitzochten (eenmaal HTC en tweemaal Samsung)

Nexus logo

Galaxy Nexus II

Samsung gaat beginnen aan de derde Nexus. Het vorige Nexus-toestel van Samsung, de Galaxy Nexus, lag in de lijn van Samsung Galaxy S II. Zo is nu dus ook de verwachting dat de Galaxy Nexus II zal zijn gebaseerd op de Samsung Galaxy S III. De specificaties zullen echter onder die van de Galaxy S III liggen, omdat Google en Samsung met hun Nexus-toestellen geen high-end smartphones willen fabriceren. Google wil smartphones bouwen met mooie specificaties, maar de toestellen zijn sterk gericht op ontwikkelaars. De 'top-smartphones' laat het bedrijf over aan de individuele fabrikanten. Het toestel behoudt hetzelfde 4,65-inch beeldscherm, maar krijgt een 1,5 GHz dual-core processor. De camera gaat van 5- naar 8-megapixel, en de camera aan de voorzijde wordt een 1.9- in plaats van 1.3-megapixel. Gezien de specificaties zal het geen complete vernieuwing worden ten opzichte van de eerste Galaxy Nexus, maar meer een verbeterde versie.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden