Vergelijk 3.207.506 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Play krijgt cadeaubonnen

Door ,

Het was al min of meer bekend, maar nu is het officieel: de Google Play Store krijgt cadeaubonnen. Voorheen was het alleen mogelijk om met je creditcard of via je telefoonrekening af te rekenen, maar nu kun je dus ook met een cadeaukaart betalen.

Vorige week ontdekten ontwikkelaars in de code van de nieuwe Google Play Store al dat er de mogelijkheid kwam om met een cadeaukaart te betalen, maar nu is het officieel. Google introduceert cadeaubonnen van $10, $25 en $50. Het voordeel van deze bonnen is dat je ze in de winkel kunt kopen, en je dus niet gebonden bent aan betalen met een creditcard. Zeker voor jongeren met een Android-smartphone is dit een uitkomst, want zijn beschikken vaak niet over een creditcard. Als zij een betaalde app wilden aanschaffen moest dit dus noodgedwongen via een ander.

Google Play Giftcards

De cadeaubonnen zijn vooralsnog alleen beschikbaar in Amerika, en Google heeft nog geen concrete plannen om de cadeaubonnen in andere landen te gaan verkopen. Echter is een succes in Amerika hoogstwaarschijnlijk genoeg om de cadeaubonnen ook in andere landen te gaan verkopen. Met zo'n bon kun je app's, muziek, films en boeken kopen. Het is nog niet mogelijk om een abonnement op een tijdschrift of hardware ermee te kopen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden