Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 4.0 update onderweg voor Sony Xperia P

Door , - 11 reacties

Goed nieuws voor bezitters van de Sony Xperia P. Een Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor dat toestel wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold.

Sony Xperia PSony start vandaag met de uitrol van de Sony Xperia P Android 4.0 Ice Cream Sandwich update, zo maakte het bedrijf bekend op zijn blog. De update naar Android 4.0 brengt een flink aantal nieuwe functies met zich mee. In de blogpost belooft Sony onder andere dat de Xperia P nu vier keer zo lang meegaat op stand-by mode. Ook de lock screen en widgets zijn verbeterd. Daarnaast geeft Android 4.0 je meer inzicht in je dataverbruik, en met  de nieuwe 'Recent Apps' knop zie je in één oogopslag welke apps je recent hebt gebruikt.

Nieuw: Walkman, Album, Movies

Daarnaast heeft Sony drie nieuwe apps toegevoegd om je media-ervaring op de Xperia P te verbeteren. Met de nieuwe Walkman-app kun je bijvoorbeeld je muziekcollectie integreren met Facebook, zodat je je muzieksmaak kan delen met iedereen. De nieuwe 'Album'-app brengt soortgelijke integratie, maar dan voor foto's. Met de nieuwe Movies-app krijg je informatie over je de films die je kijkt.

Via USB en over-the-air

De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, dus het kan even duren voordat Nederlandse bezitters van de Xperia P aan de beurt zijn. Providers moeten de update vaak eerst goedkeuren voordat deze wordt vrijgegeven door Sony. Je zult de update in de meeste gevallen zowel via je computer als over-the-air kunnen downloaden, al zal een over-the-air update niet overal beschikbaar zijn, zo waarschuwt Sony. Omdat de update waarschijnlijk vrij groot is raden we je aan hem alleen te downloaden over een WiFi-verbinding, zodat je niet teveel van je datategoed verbruikt.

Xperia U, Sola en Go

Sony houdt voorlopig nog niet op met het updaten van zijn toestellen. Na de Xperia P zullen ook de Sony Xperia U, Xperia Sola, en Xperia Go worden bijgewerkt naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Nadat die drie updates de deur uit zijn komen enkele oudere Xperia's die vorig jaar verschenen aan de beurt. Ben je de trotse bezitter van een Sony-smartphone, dan is de kans dus groot dat Android 4.0 in de nabije toekomst jouw kant op komt!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden