Vergelijk 3.707.336 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Flash voor Android niet meer in Google Play Store

Door ,

Adobe heeft de Flash Player voor Android definitief uit de Google Play Store verwijderd. Smartphones die nu niet over Flash Player beschikken zullen het ook in de toekomst niet meer kunnen downloaden.

Flash voor AndroidHet is vanaf vandaag niet meer mogelijk om Adobe Flash Player te downloaden in de Google Play Store. Mocht je de app in het verleden al eerder hebben gedownload dan is de app voor jou nog steeds bruikbaar en te downloaden, maar bezitters van nieuwe Android-toestellen zullen Flash niet langer kunnen downloaden.  Wel heeft Adobe belooft dat men nog tot september 2013 beveilingsupdates zal blijven uitbrengen voor de huidige bezitters van Flash.

Haperingen en andere problemen

Met de Flash plug-in is het mogelijk om bepaalde online video's te bekijken en Flash-games te spelen in je browser. Android, Symbian en BlackBerry waren de enige besturingssysteem die Flash ondersteunden; Apple-oprichter Steve Jobs stond bekend om zijn afkeer van Flash voor mobiele platformen. Ook op Android werkt Flash echter niet ideaal: vooral op goedkopere toestellen kan Flash-media wel eens voor haperingen zorgen. Ook zegt Flash-ontwikkelaar Adobe dat het moeite had met het soepel laten lopen van de app op Android 4.1 Jelly Bean, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem.

Geen verrassing

Eind vorig jaar maakte Adobe al bekend dat het de ondersteuning voor de mobiele Flash Player langzaam zou gaan afbouwen. Het verwijderen van Flash uit de Google Play Store is dan ook geen grote verrassing. De meeste mobiele websites zijn tegenwoordig gebouwd in HTML5, een nieuwe webstandaard waar video's en andere media ook afgespeeld in kunnen worden. Toch gaat Flash niet helemaal verdwijnen: Adobe zegt dat de software een toekomst heeft in bepaalde apps. Het bedrijf wil ontwikkelaars ervan overtuigen nieuwe apps te bouwen in Flash.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden