Vergelijk 2.468.268 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia onthult Windows Phone 8 Lumia's op 5 september

Door ,

Nokia zal op 5 september een nieuwe lichting Lumia's presenteren. Het worden waarschijnlijk de eerste smartphones die lopen op Windows Phone 8.

Uitnodiging Nokia en Microsoft Windows Phone 8 presentatieOp 5 september organiseren Microsoft en Nokia gezamenlijk een persconferentie in New York, zo blijkt uit een door Nokia aan BGR verstuurde uitnodiging. Hoewel Nokia geen verdere informatie geeft over het evenement, is het zeer waarschijnlijk dat daar de eerste Nokia Lumia's die op Windows Phone 8 lopen worden gepresenteerd. Eerder beweerde persbureau Bloomberg al dat de nieuwe Lumia's in de eerste week van september onthuld zouden worden.

Groter scherm, krachtige processor

We hebben ondertussen al een redelijk idee van hoe de nieuwe Nokia Lumia's eruit zullen gaan zien. Qua design zullen ze grotendeels gelijk zijn aan de Nokia Lumia 800 en Lumia 900. Er is vooral aan de binnenkant gewerkt: Windows Phone 8 ondersteunt multicore processoren, en dus zou de nieuwe Nokia Lumia voorzien zijn van op z'n minst een dual-core en misschien zelfs een quad-core processor. Ook heeft de eerste Windows Phone 8 Lumia een groter scherm van minimaal 4,3 inch.

"Pas op Samsung"

Op Twitter is Nokia al begonnen met dreigen naar Samsung, de grootste concurrent van het bedrijf. Chris Weber, executive vice precident van Sales bij Nokia, stuurde het onderstaande bericht de wereld in Het Finse bedrijf lijkt er dus het volste vertrouwen in dat het de smartphonekroon kan teruggrijpen van Samsung. Nokia verkocht tot voor kort het meeste mobiele telefoons ter wereld, maar is onlangs ingehaald door Samsung.

Vanaf dit najaar te koop

De nieuwe Lumia's zijn waarschijnlijk de eerste smartphones die lopen op Windows Phone 8, de nieuwste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem. Ook HTC en Samsung zouden Windows Phone 8-smartphones in ontwikkeling hebben, maar die worden waarschijnlijk pas later in september gepresenteerd. De nieuwe Nokia Lumia's zijn als alles meezit vanaf oktober of november al te koop.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden