Vergelijk 2.683.698 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Video Android 4.1 update voor Samsung Galaxy S III lekt uit

Door ,

Een update voor de Samsung Galaxy S3 naar Android 4.1 Jelly Bean lijkt nabij. Een video van de update in actie is uitgelekt, en een testrom is door Samsung online gezet.

Goed nieuws voor bezitters van de Samsung Galaxy S III. Samsung's nieuwste topmodel krijgt namelijk zeer binnenkort al een update naar Android 4.1 Jelly Bean, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Een Mexicaan heeft een video van een vroege versie van de update in gebruik online gezet. Enkele bugs lijken nog op te duiken in de video, maar de update lijkt grotendeels klaar voor release.

Nieuw in Android 4.1 Jelly Bean

Nieuw in de update is onder andere Google Now, een nieuwe dienst van Google die op basis van de tijd, je locatie en je zoekgeschiedenis je informatie probeert te bieden vóórdat je er naar op zoek gaat. Zo geeft Google Now je iedere ochtend verkeersinformatie voor je naar je werk vertrekt. Daarnaast het Google voor Android 4.1 Jelly Bean met 'Project Butter' gewerkt aan het versoepelen van menu's en startschermen. Je telefoon zou nu eigenlijk nooit meer moeten haperen, en apps starten nét iets sneller op.

Testversie uitgelekt

Wanneer Samsung de Galaxy S3 Android 4.1 update precies vrijgeeft is nog onbekend, maar het zal niet lang meer hoeven duren. Een ROM van de update met releasenummer I9300XXDLG4 is inmiddels al online gezet door SamMobile. Aangezien het gaat om een testversie raden we je aan de update niet zomaar te installeren, en eerst een back-up te maken van je toestel. Als alles meezit zal een definitieve versie van de update echter binnen anderhalve maand al te downloaden zijn. De Samsung Galaxy Note zou ook in de nabije toekomst al een update kunnen verwachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden