Vergelijk 2.725.965 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola RAZR update naar Android 4.0 ICS beschikbaar

Door , - 1 reactie

Eindelijk is het zover: de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update voor de Motorola RAZR XT910 zou nu wereldwijd aan het uitrollen zijn.

Motorola RAZR XT910Een update voor de Motorola RAZR XT910 naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich rolt op dit moment wereldwijd uit, zo meldt GSMArena. De RAZR XT910 is het toptoestel van Motorola van vorig jaar, en lanceerde toen met Android 2.3 Gingerbread. We gingen er toen nog van uit dat een update naar Android 4.0 spoedig zou volgen, maar het heeft helaas iets langer geduurd dan verwachten. Volgens GSMArena lag vooral T-Mobile dwars bij het updaten: de provider wilde zijn eigen software meeleveren bij de update, maar dat zag Motorola (en Motorola-eigenaar Google) niet zitten. Uiteindelijk won Motorola die strijd, en is de update nu (zonder extra software) te downloaden.

Over-the-air update

De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, dus het kan zijn dat Nederlandse versies van het toestel niet direct aan de beurt zijn. In dat geval zul je nog even moeten wachten; als alles goed is, is de update binnen enkele weken voor íedereen beschikbaar. De update is over-the-air te downloaden, wat betekent dat je je RAZR niet hoeft aan te sluiten op je PC om hem te updaten. We raden je wel aan de update alleen te downloaden met een WiFi-verbinding; aangezien de update 153 MB is verbruik je namelijk anders een flink deel van je mobiele datategoed.

Wat is er nieuw in Android 4.0?

Android 4.0 Ice Cream Sandwich brengt een flink aantal verbeteringen met zich mee. Zo zijn menu's en andere interface-elementen vernieuwd en opgefrist, en geoptimaliseerd om een stuk soepeler te lopen. Ook zijn er nieuwe functies, zoals Face Unlock. Daarmee kun je je telefoon laten unlocken als hij je gezicht herkent. Of de Motorola RAZR XT910 ook nog een update naar Android 4.1 Jelly Bean krijgt is onbekend.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden