Vergelijk 3.405.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple maakt meeste winst van iedereen

Door ,

Terwijl telefoonbouwer Apple maar 6 procent van alle smartphones verkoopt, zijn ze verantwoordelijk voor ongeveer 43 procent van de omzet in die sector. De winstcijfers zijn nog indrukwekkender. Het bedrijf uit Cupertino heeft een aandeel van 77 procent in de totale winst.

Marktstatistieken zijn altijd interessant. Ze kunnen echter wel een vertekend beeld geven. Neem bijvoorbeeld het volgende. Samsung verkocht afgelopen kwartaal maar liefst twee keer zoveel smartphones als Apple; 50 miljoen stuks. Het was zelfs een record. Geen enkele andere partij verkocht in 1 kwartaal ooit zoveel telefoons. Je zou daaruit kunnen afleiden dat het goed gaat bij Samsung. Het gaat echter nóg beter met Apple. Ze verkochten dan wel 'maar' 25 miljoen telefoons afgelopen kwartaal, ze waren goed voor bijna de helft van de omzet van de gehele smartphonemarkt, 43 procent. En dat terwijl die 25 miljoen maar een schamele zes procent is van het totale aantal verkochte smartphones.

Winst is alles

Leuk, 43 procent van alle omzet in de smartphonemarkt, maar met omzet alleen kom je er niet. Winst is de drijfveer van elke commerciële onderneming. Bij Apple hebben ze de zaken goed voor elkaar, want ze zijn met hun aandeel van zes procent goed voor maar liefst 77 procent van alle winst die er in de smartphone-business wordt gemaakt. Dat is een prestatie op zich. Samsung kan zich dan wel op de borst kloppen met het meeste aantal verkochte smartphones, aan het eind van de dag gaat Apple er met de centen vandoor.

Bron: All Things D

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden