Vergelijk 3.579.277 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gerucht: Android 4.1 Jelly Bean komt in Q3 naar de Samsung Galaxy S III

Door ,

De website Sammobile heeft via hun insider belangrijke informatie binnengekregen over de update naar Jelly Bean voor de Samsung Galaxy S III. De software-update moet in het derde kwartaal van 2012. Ook voor andere Galaxy toestellen weet Sammobile wat te melden.

In het korte, bondige nieuwsbericht stelt Sammobile een aantal vernieuwende zaken. Zo krijgen zowel de Galaxy S II en de S III een update naar Jelly Bean, alsook de Galaxy Note en de Galaxy Note II, die momenteel nog niet is uitgekomen. We zetten de belangrijkste informatie per toestel voor je op een rij.

Samsung Galaxy S III

De update voor dit toestel is in volle ontwikkeling. Volgens de insider waar Sammobile zich op baseert zijn de testfases al doorlopen en wordt er nu gewerkt aan een versie van Jelly Bean die naar het publiek moet worden uitgerold. Als Google die goedkeurt, kan de Android-update worden uitgerold. De verwachting is dat dit ergens aan het eind van het derde kwartaal is, met wellicht enige uitloop naar het begin van het vierde kwartaal.

Samsung Galaxy S II

Samsung is Android 4.1 Jelly Bean nog steeds aan het testen met de Samsung Galaxy S II. Alhoewel die testen voorlopig nog voorspoedig verlopen, is er geen garantie dat de update ook daadwerkelijk zal komen. De kans is echter wel groot, en de wil is bij Samsung ook aanwezig, omdat de Galaxy S II nog steeds goed verkoopt. Mocht het uiteindelijk toch niet goed gaan met de update, heeft Samsung een back-up plan. Er zal dan een zogeheten value pack worden uitgebracht, om de pijn voor de gebruikers enigszins te verzachten. Voorlopig wijst niks er echter op dat dit het geval is. Als de update komt, is dat naar alle waarschijnlijkheid ergens in het vierde kwartaal van 2012.

Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

Bij de Samsung Galaxy Note is het scenario hetzelfde als bij de Galaxy S II. Men zit in de testfase en tot nu gaat alles goed, maar dat de update komt is niet 100% zeker. Jelly Bean moet in het vierde kwartaal naar de Galaxy Note komen.

Samsung Galaxy Note II

Hoewel de Samsung Galaxy Note officieel nog niet eens bekend gemaakt is, wordt er achter de schermen al wel hard aan een Jelly Bean-versie voor dit toestel gewerkt. De insider wist nog niet zeker of Samsung de Note II uit wil brengen met Android 4.1 Jelly Bean voorgeïnstalleerd, of dat de fabrikant de telefoon eerst met 4.0 Ice Cream Sandwich uit wil brengen. Mocht Samsung besluiten dat laatste scenario uit te voeren, zal de update waarschijnlijk enkele maanden na de release komen, aan het begin van het vierde kwartaal.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden