Vergelijk 3.064.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN gaat eigen netwerk vernieuwen en verbeteren

Door ,

Provider KPN gaat de komende jaren zijn eigen mobiele netwerk vernieuwen. Dit moet ervoor zorgen dat klanten van KPN en KPN-dochters sneller internet en beter bereik gaan krijgen in de toekomst.

KPN logoKPN gaat al zijn 11.500 2G- en 3G-antennes de komende jaren vernieuwen, zo maakte de provider vandaag bekend. Ook zullen alle 3900 apparatuurkasten worden vernieuwd, en de schakelstations worden vervangen door nieuwe apparatuur met betere back-up voorzieningen. De vernieuwing is begin 2014 afgerond, zo hoopt KPN. Het vernieuwen van het netwerk heeft een flink aantal voordelen: zo zal KPN beter voorbereid zijn op storingen, en is het nieuwe netwerk energiezuiniger. Klanten van KPN en KPN-dochters Hi en Telfort kunnen vooral rekenen op beter bereik en sneller internet. 

Voorbereiding op LTE

Eén van de onderdelen van de vernieuwing is namelijk een voorbereiding van KPN's netwerk op de uitrol van LTE. LTE is een nieuwe generatie mobiel internet, de opvolger van 3G. LTE moet nog hogere snelheden mogelijk maken en wordt waarschijnlijk vanaf eind dit jaar voorzichtig uitgerold door KPN in Nederland. Bij de vernieuwing van de antennes worden er voorbereidingen getroffen voor die uitrol.

Beperkte hinder

KPN belooft ervoor te zorgen dat klanten zo min mogelijk hinder zullen ervaren bij de vernieuwing van de antennes. Zo zullen de werkzaamheden niet tegelijk plaatsvinden bij twee antennes die vlak bij elkaar staan; zo kan de ene antenne tijdelijk het bereik van de andere antenne opvangen terwijl de eerste antenne wordt vernieuwd. Ook worden de nieuwe installaties gefaseerd uitgerold, zodat er nooit een te groot gedeelte van het netwerk tegelijk vernieuwd wordt. Concurrent Vodafone maakte vorige week ook al een vernieuwing van het netwerk bekend; die zal nog tot en met 2015 lopen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden