Vergelijk 3.694.440 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Slotakkoord voor de iPhone 3GS: Korting

Door ,

Het einde voor de iPhone 3GS is in zicht. Met de nieuwe iPhone 5 op komst, wordt de 3GS als budgetmodel overbodig. Veel providers bieden de 3GS nu nog aan als goedkoopste iPhone, maar de verwachting is dat dat niet lang meer zal duren.

De iPhone 3GS is de snelle versie van de eerste in Europa gelanceerde iPhone, de 3G. Hij werd drie jaar geleden door Apple  Het is een vast stramien bij Apple. Eerst wordt een geheel nieuw model gelanceerd, en een jaar daarna een sneller S-model. Zo ging het ook bij de iPhone 4, het nieuwe beoogde budgetmodel. Na een jaar werd de iPhone 4S gelanceerd. Precies op tijd voor alle 3GS-bezitters, wiens tweejarig contract op dat moment afliep. Zo gaat het nu ook met de iPhone 4. Mensen kunnen direct overstappen op de iPhone 5, en de iPhone 4 wordt het huidige budgetmodel. Dat heeft echter wel als gevolg dat de iPhone 3GS binnenkort niet meer verkrijgbaar zal zijn. De vraag is: betekent dat dumpprijzen?

Nu een iPhone 3GS kopen?

Omdat de iPhone 3GS zo aan het einde van zijn levenscyclus is, worden ze voor erg voordelige prijzen aangeboden. Kijk hier voor de laatste aanbiedingen. Een mooie manier om een iPhone aan te schaffen voor een fractie van de prijs van het topmodel. Let wel op de prijzen van de losse toestellen. De verwachting is dat de iPhone 4 ook een stuk goedkoper wordt over enkele weken, als de iPhone 5 uitkomt. Het zou heel goed mogelijk kunnen zijn dat je voor een paar tientjes meer dan zomaar een iPhone 4 meekrijgt in plaats van een 3GS. En die is, zo blijkt uit de vergelijking van de twee toestellen, toch weer net wat beter. Het zal echter wel even duren voordat de prijzen van de iPhone 4 op het peil van de 3GS zit. Wij denken dat dat nog ongeveer een jaartje duurt, net voordat de iPhone 5S uitkomt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden