Vergelijk 3.064.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN gaat 4G-netwerk uitrollen voor sneller mobiel internet

Door ,

KPN gaat nog dit jaar van start met het uitrollen van een 4G-netwerk gebaseerd op LTE-technologie. Daarmee is het mogelijk om mobiel internet te krijgen dat een stuk sneller is dan 3G-verbindingen nu.

KPN begint dit jaar met de uitrol van een 4G-netwerk, zo maakte de provider vandaag bekend in een presentatie voor analisten. 4G-netwerken bieden mobiel internet dat een stuk sneller is dan 3G-verbindingen nu. KPN kiest voor zijn 4G-verbindingen voor LTE-technologie, dezelfde soort sneller mobiel internet die ook in landen als de Verenigde Staten en Zweden wordt aangeboden. LTE biedt in eerste instantie snelheden van 30 tot 70 Mbps. De meeste 3G-verbindingen op dit moment bieden snelheden van 2 tot 12 Mbps.

Eerste provider met 4G

Officieel moeten de frequenties voor 4G-netwerken nog geveild worden door de Nederlandse overheid, iets wat binnen niet al te lange tijd zal gebeuren. KPN is er echter redelijk zeker van dat het meedoet aan die veilingen en begint dus nú al met de ontwikkeling van een eigen 4G-netwerk. Het is daarmee de eerste Nederlandse provider die zijn plannen voor 4G heeft onthuld. KPN-dochters Hi en Telfort zullen vermoedelijk gelijktijdig 4G aanbieden.

Smartphones met 4G

De meeste smartphones die in Nederland verkocht worden op dit moment ondersteunen nog geen LTE-netwerken. In het buitenland zijn die al wel te koop. Wanneer KPN zijn 4G-netwerk beschikbaar stelt voor consumenten is nog onbekend, maar vermoedelijk zal de provider rond die tijd ook een breed assortiment aan 4G-smartphones aanbieden.

[Bron: Tweakers]

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden