Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Toch geen ICS-update voor Desire HD: Update

Door , - 2 reacties

De HTC Desire HD krijgt toch geen update naar Android Ice Cream Sandwich. Eerder was er nog wel sprake van een software-update, maar die liet lang op zich wachten. Nu heeft HTC officieel bekend gemaakt dat Desire HD-gebruikers kunnen fluiten naar de ICS-update.

Nog enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat de langverwachte Ice Cream Sandwich-update voor de HTC Desire HD in volle ontwikkeling was. Toen kon echter geen indicatie worden gegeven wanneer de update Desire HD-telefoons zou bereiken. Nu blijkt echter dat de update in zijn geheel is gecancelled. De reden? De Desire HD wordt niet snel genoeg geacht om Google's Android Ice Cream Sandwich te draaien. Het officiële statement van HTC:

“After extensive testing, we’ve determined that the current version of HTC Sense with Android provides customers with the best experience on the HTC Desire HD. When we consider new versions of software, we weigh a number of factors, but ultimately the customer experience on the product is the deciding factor. We apologize for any confusion this change may have caused our customers.”

HTC Desire HDHTC Desire S onzeker

Nu de update voor de Desire HD definitief is stopgezet, rijst de twijfel over de HTC Desire S. Over deze telefoon heeft HTC nog niet officieel de update afgeblazen, maar dat zou zomaar kunnen. Beide toestellen beschikken over een 1 GHz processor en de beide toestellen zijn daarmee vrijwel even snel. De kans is dus groot dat eventuele problemen met de snelheid van het toestel ook zullen opduiken bij de Desire S. Of HTC net als Samsung als goedmakertje een 'value pack' gaat leveren voor de Desire HD en eventueel Desire S is niet bekend. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen rond deze update-soap.

Update:

HTC heeft inmiddels de reden voor het uitblijven van de update bekend gemaakt. De partitie waarop het huidige besturingssysteem (Android 2.3 Gingerbread) van de Desire HD op is geplaatst, is niet groot genoeg om Ice Cream Sandwich te huisvesten. Let wel: het interne geheugen van de Desire HD in in principe wel groot genoeg, maar vanwege de partitionering/indeling van het geheugen is het installeren niet mogelijk. Althans, niet mogelijk zonder de partitionering aan te passen. Dat zou namelijk betekenen dat gebruikers al hun gegevens kwijt zouden raken, en dat acht HTC niet wenselijk. Verschillende gebruikers hebben inmiddels wel Android 4.0 Ice Cream Sandwich op hun telefoon geïnstalleerd, en zelfs 4.1 Jelly Bean bleek mogelijk. HTC geeft echter aan dat de meerderheid van haar klanten niet zomaar al zijn of haar gebruikersgegevens wil verliezen, en daarom ervoor kiest de update niet vrij te geven. Het bedrijf biedt verder nog zijn excuses aan voor de eerdere tegenstrijdige berichtgeving.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden