Vergelijk 2.418.254 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android 4.1 Jelly Bean update bereikt Nexus S

Door , - 1 reactie

Google's Nexus S was de enige Nexus-telefoon zonder het nieuwe Jelly Bean. Daar is nu verandering in gekomen: de update wordt aan Nexus S-gebruikers aangeboden via Google of via de telefoon zelf.

Zoals de melding op de telefoon al weergeeft, worden de prestaties van de telefoon door de update opgekrikt. Voor een volledige opsomming van de verbeteringen, kijk in ons uitgebreide artikel over Android 4.1 Jelly Bean. Voor de Samsung Google Nexus S is de update extra speciaal, want het is het derde besturingssysteem dat de telefoon voor zijn kiezen krijgt. Oorspronkelijk werd de Nexus S geleverd met Android 2.3 Gingerbread, maar werd vrij snel geüpdate nadat Android 4.0 Ice Cream Sandwich uitkwam. Nu is het dus de beurt aan 4.1 Jelly Bean.

Samsung Google Nexus S Jelly Bean update

Update downloaden en installeren

Bezitters van een Nexus S hoeven geen trucjes uit te halen om het nieuwe besturingssysteem te installeren. Het wordt namelijk automatisch naar je telefoon gepusht. Je krijgt vanzelf een melding met de vraag de update te downloaden. Mensen met een datalimiet doen er verstandig aan de update via WiFi binnen te halen; de update weegt 114 MB. Voor de ongeduldigen onder ons is het ook mogelijk de update handmatig te installeren, maar dat is vrij ingewikkeld. Download de update, hernoem het bestand naar update.zip en zet het op een geheugenkaartje. Die stop je in je Nexus S en start recovery-modus. Dat doe je door een aantal knoppencombinaties in te drukken. Je komt in recovery door op te starten met de volumeknop omhoog en de aan-uitknop tegelijkertijd ingedrukt te houden. Je selecteert vervolgens met de volumetoetsen aan de zijkant de recoverymodus. Daarna druk je nog een aantal keer tegelijkertijd op de aan-uitknop en de volume omhoog-toets en dan kan je de update selecteren. Veel succes!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden