Vergelijk 2.418.254 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Uitrol Android 4.1 Jelly Bean update voor Galaxy Nexus gestart

Door ,

De update voor de Samsung Galaxy Nexus naar de nieuwste versie van Android, 4.1 Jelly Bean, wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. Ook de Nexus S mag vanaf vandaag aan de slag met de update

Android 4.1 Jelly Bean logoDe over-the-air update naar Android 4.1 Jelly Bean voor de Samsung Galaxy Nexus en Samsung Google Nexus S wordt vanaf vandaag beschikbaar gemaakt. De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, dus het kan even duren voordat jouw telefoon aan de beurt is. Omdat het een over-the-air update betreft hoef je je telefoon niet aan te sluiten op je computer om te updaten.

Eerst met Android 4.1

De Galaxy Nexus en de Nexus S zijn daarmee de eerste smartphones die aan de slag mogen met de nieuwste versie van Android. Het kan nog wel even duren voordat andere smartphones ook een update krijgen; veel producenten zijn zelfs nog altijd bezig met het bijwerken naar Android 4.0. We weten in ieder geval al wel dat toptoestellen als de Samsung Galaxy S III, de Galaxy Note, en de HTC One X een update zullen krijgen naar Android 4.1 Jelly Bean. Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog onbekend.

Nieuw in Android 4.1

Android 4.1 brengt een flink aantal nieuwe functies en features met zich mee. Zo zijn de notificaties verbeterd, en heb je meer vrijheid in het aanpassen van je startschermen. Daarnaast kun je nu ook zonder internet van stemherkenning gebruikmaken om berichten te typen. Ook nieuw is Google Now, een app die je nuttige gegevens geeft op basis van je locatie en het tijdstip, zodat je informatie al hebt voordat je er naar moet zoeken.

Bron: Google+

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden