Vergelijk 2.948.598 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Verkoopverbod Galaxy Nexus in VS weer opgeheven

Door ,

Het verkoopverbod dat een Amerikaanse rechtbank afgelopen week oplegde voor de Galaxy Nexus, is door een hogere rechter ongedaan gemaakt. Het verbod is echter tijdelijk onverbindend verklaard en kan binnenkort wellicht weer gaan gelden.

Samsung Galaxy NexusEind juni werd door een Amerikaanse rechter in het district Californië een verkoopverbod van de Samsung Galaxy Nexus opgelegd. Het gevolg daarvan was dat Google haar smartphone uit de Play Store haalde. Nu, vijf dagen later, is de Galaxy Nexus gewoon weer online te bestellen. Een hogere rechter schortte het verbod tijdelijk op. Als uit de hierna volgende patentzaak blijkt dat Samsung alsnog inbreuk maakt op de patenten van Apple, kan het verbod weer worden ingesteld. Er is echter ook nog een ander scenario mogelijk. Apple's advocaten hebben tot donderdag om bij de rechtbank te betogen dat het verkoopverbod alsnog moet gelden terwijl de zaak wordt behandeld. Het zou dus in theorie kunnen dat het verbod volgende week weer ingaat.

Software-patch voor verkoopprobleem

Android 4.1 Jelly BeanGoogle is ondertussen hard bezig een software-patch te schrijven zodat de Samsung Galaxy Nexus met Android Ice Cream Sandwich geen inbreuk meer maakt op het softwarepatent van Apple. Daarmee zou een eventueel verkoopverbod volledig van de baan zijn. Het ligt ook in de lijn der verwachting dat Google in het aankomende Android 4.1 Jelly Bean rekening heeft gehouden met het softwarepatent van Apple. Jelly Bean moet op de Samsung Galaxy Nexus zijn debuut gaan maken. Het is te hopen voor zowel Samsung als Google dat dat debuut vlekkeloos gaat.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden