Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia N9 ontvangt laatste MeeGo-update

Door ,

De Nokia N9 ontvangt deze week nog één laatste update voordat de ontwikkelaars definitief afscheid nemen van Nokia. Het is wél een grote update, met meer dan 1000 bugfixes.

Nokia N9Een nieuwe update voor de Nokia N9 is verschenen, en werkt het toestel bij naar PR1.3. De nieuwe versie van de software lost vooral problemen op: meer dan 1000 bugfixes zouden in de update zijn gestopt. Het besturingssysteem van de N9 hapert als het goed is minder, en ook meegeleverde applicaties als Twitter, Facebook, Nokia Drive en de weer-app lopen als het goed is beter.

Laatste update

De vorig jaar verschenen Nokia N9 is de eerste en gelijk ook de laatste smartphone die loopt op Nokia's eigen MeeGo-besturingssysteem. Voor smartphone zet Nokia nu volledig in op Windows Phone met toestellen als de Nokia Lumia 900, en dus is er geen ruimte meer voor MeeGo. PR1.3 is waarschijnlijk dan ook de laatste (grote) update voor de Nokia N9. Het team dat voor Nokia aan MeeGo werkte gaat nu aan de slag met Tizen, een nieuw besturingssysteem van Samsung en Intel.

Over-the-air

Heb je een Nokia N9, dan kun je de update 'over-the-air'  downloaden. Je hoeft dus niet eerst je N9 aan te sluiten op de computer om te updaten. Omdat de update zo'n 203 MB is raden we je wel aan hem alleen met een WiFi-verbinding te downloaden. Anders verbruik je namelijk wel érg veel van je maandelijkse datategoed.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden