Vergelijk 2.948.598 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google haalt Galaxy Nexus uit de Play Store

Door ,

Google heeft de Samsung Galaxy Nexus tijdelijk uit de online winkel moeten verwijderen. De reden is een recente uitspraak van de Amerikaanse rechter. In Nederland blijft de Galaxy Nexus overigens onverminderd verkrijgbaar.

Samsung Galaxy NexusIn de uitspraak van de Amerikaanse rechtbank werd Apple in het gelijk gesteld. Samsung zou met zijn Galaxy Nexus inbreuk maken op softwarepatenten van Apple. Google werd daarmee indirect betrokken bij de zaak, want dat bedrijf levert het besturingssysteem op de Galaxy Nexus, Android Ice Cream Sandwich. Hoewel de update naar Jelly Bean aanstaande is, heeft Google om een boete te voorkomen de Galaxy Nexus uit voorzorg uit de online winkel gehaald.

Met Jelly Bean verkopen

De meest voor de hand liggende oplossing voor Google is natuurlijk de nieuwe toestellen met Android Jelly Bean uit te rusten. Ook daaraan zullen aanpassingen nodig zijn maar dat is makkelijker nu het besturingssysteem nog niet officieel is uitgebracht. Android Jelly Bean zou sowieso als eerste naar de Google-phone komen. Het is de vraag hoe lang de Galaxy Nexus niet door Google mag worden geleverd in de Verenigde Staten. In Nederland is de Samsung Galaxy Nexus overigens onverkort verkijgbaar, het Amerikaanse vonnis geldt niet in Nederland.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden