Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Video Nokia Belle Feature Pack 2 update lekt uit

Door ,

Nokia neemt voorlopig nog geen afscheid van het eigen Symbian besturingssysteem. Achter de schermen wordt nog druk gewerkt aan een nieuwe Feature Pack update, zo blijkt uit een uitgelekte video.

Hoewel de meeste aandacht van het Finse Nokia uitgaat naar Windows Phone-smartphones en Asha-budgettoestellen, heeft men nog een derde besturingssysteem wat óók up-to-date gehouden wordt. Toestellen als de Nokia 808 PureView en de Nokia 700 lopen namelijk op het Symbian OS. De nieuwste versie daarvan heet Nokia Belle, en krijgt binnenkort een grote update in de vorm van Nokia Belle Feature Pack 2. Een uitgelekte video toont de nieuwe functies die we van FP2 kunnen verwachten.

Nieuw likje verf

Zo heeft onder andere de interface een nieuw likje verf gekregen, met een swipe-to-unlock startscherm. Ook de cameramenu's, widgets, en navigatiebalk zouden zijn verbeterd. Daarnaast heeft Nokia Symbian voorzien van voorspellende toetsenborden, wat het makkelijk maakt om een stuk sneller te typen. Ook kun je muziek nu pauzeren en afspelen vanuit de notificatiebalk. Tot slot zouden de browser, gallery en afbeeldingseditor zijn bijgewerkt.

Emulator

Bovenstaande video is gemaakt met behulp van een Symbian-emulator op een computer, waardoor de menu's soms wel wat stotteren. Staat Symbian eenmaal op je telefoon, dan zul je van dat gestotter geen last hebben. Het is nog onbekend wanneer Nokia Belle Feature Pack 2 precies uitgebracht wordt, maar we houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden