Vergelijk 3.405.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update voor Nokia Lumia 710 en Lumia 800 onderweg

Door ,

De Nokia Lumia 800 en de Nokia Lumia 710 kunnen binnen enkele weken een update verwachten die enkele nieuwe functies met zich mee zal brengen. Nieuw is onder andere de mogelijkheid om je smartphone als WiFi-hotspot te gebruiken.

Nokia Lumia 800De Nokia Lumia 710 en de Nokia Lumia 800 krijgen een flinke software update die vanaf 27 juni wereldwijd wordt uitgerold. Je kunt de update zowel over-the-air (OTA) als via je telefoon zelf downloaden, als via de Zune software op je computer. De update wordt geleidelijk wereldwijd uitgerold, waardoor het even kan duren voordat hij ook in Nederland beschikbaar is. Als het goed is zou je echter binnen een maand de update moeten kunnen binnnenhalen.

Nieuw: WiFi hotspot

Eén van de belangrijkste nieuwe functies die de update met zich meebrengt is de mogelijkheid om je Lumia te veranderen in een WiFi hotspot. Nadat je de update hebt gedownload kun je het mobiele internet van je telefoon omzetten in een gedeelde internetverbinding waar je maximaal vijf andere apparaten aan kunt koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld ook internetten op je laptop met de verbinding van je Lumia. De Nokia Lumia 900 en de Lumia 610 bieden al langer een WiFi hotspot-functie aan.

Nieuwe apps

Ook nieuw is de 'flip to silence'-optie. Als je gebeld wordt maar je wil het gesprek weigeren, dan kun je de telefoon omgedraaid neerleggen om automatisch direct op te hangen. Daarnaast krijgt je Lumia met de update ondersteuning voor enkele nieuwe apps, waaronder Camera Extras. Dat is een nieuwe app die de 'Smart Group Shot', 'Action Shot', 'Self-timer', en 'Panorama'-functies toevoegt aan je camera. Dan is er nog Nokia Currents, waarmee je meer inzicht krijgt in je dataverbruik, Contact Share, om visitekaartjes te versturen via SMS, en Nokia PlayTo, een app waarmee je gemakkelijk media kunt sturen naar apparaten met DLNA.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden