Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Android 4.1 Jelly Bean update onderweg naar Galaxy Nexus'

Door ,

De volgende grote update van Google's Android-besturingssysteem komt eraan. Het gaat om Android 4.1 Jelly Bean, een update die als eerste voor de Samsung Galaxy Nexus uitgebracht zal worden.

Samsung Galaxy NexusAndroid 4.1 Jelly Bean komt eraan, en zal als eerste de Samsung Galaxy Nexus bereiken. Zo blijkt uit informatie die tijdelijk in Google's webwinkel te vinden was. DroidLife ontdekte dat in de beschrijving voor de Galaxy Nexus melding werd gemaakt van de nieuwste versie van Android. De informatie is inmiddels verwijderd, maar werd tijdig opgestoord door DroidLife.

Google I/O

Op dit moment loopt de Galaxy Nexus nog op Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Het is nog onduidelijk wat voor nieuwe functies Android 4.1 met zich mee zal brengen, al zal Google gezien het versienummer waarschijnlijk vooral voortborduren op Ice Cream Sandwich. De onthulling van Android 4.1 Jelly Bean zal plaatsvinden op 27 juni, bij de opening van Google I/O. Google I/O is een evenement voor ontwikkelaars van Android-apps en is de afgelopen jaren steeds gebruikt om Android-updates te presenteren. 

Nieuw vlaggenschip?

In het verleden onthulde Google steeds een nieuwe smartphone in samenwerking met een partner die als eerste van het nieuwe besturingssysteem gebruik zou maken. Android 4.0 ICS lanceerde met de Galaxy Nexus, terwijl Android 2.3 Gingerbread lanceerde met de Nexus S. Aangezien de Galaxy Nexus als eerste aan de slag mag met Android 4.1, is het nog onzeker of we dit jaar ook een nieuw Google-vlaggenschip zullen zien.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden