Vergelijk 3.698.735 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen toetsenbord voor eerste BlackBerry 10-toestel

Door ,

Later dit jaar lanceert RIM de nieuwste versie van het BlackBerry OS, BlackBerry 10. De eerste telefoon met het nieuwe besturingssysteem zal een BlackBerry zijn zónder toetsenbord.

Het hoge woord is eruit: de eerste smartphone met BlackBerry 10 heeft geen fysiek toetsenbord, alleen een touchscreen. Dat meldt de Washington Post. BlackBerry 10 is de nieuwste versie van het BlackBerry-besturingssysteem, en is aan alle kanten aangepast. Ook zou het zijn geoptimaliseerd voor touchscreen, een reden dat RIM bij de launch van BlackBerry 10 wil focussen op smartphones met enkel een touchscreen.

QWERTY?

Ben je een fan van fysieke QWERTY-toetsenborden, dan hoef je je echter niet al teveel zorgen te maken: ook BlackBerry's met BlackBerry 10 én een fysiek toetsenbord zouden in de maak zijn. BlackBerry-maker Research in Motion (RIM) wil nog niet vrijgeven wanneer de eerste nieuwe QWERTY-BlackBerry's zullen verschijnen, maar vermoedelijk zullen we er niet ál te lang op hoeven te wachten.

BlackBerry London

BlackBerry London

Het gaat waarschijnlijk om de BlackBerry London, een eerder uitgelekt model. Dat is een BlackBerry met een 1,5 GHz processor, 1 GB aan RAM geheugen, en zowel een 8 megapixel camera achterop als een 2 megapixel camera voorop. Bovenstaande foto van CrackBerry is een mock-up van hoe de BlackBerry London er met het nieuwe BlackBerry 10 uit zou zien. BlackBerry 10 en de eerste smartphones met het nieuwe OS zouden vanaf dit najaar, vermoedelijk rond september, in de winkels moeten liggen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden