Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC's Windows Phone 8 smartphones lekken uit

Door ,

De eerste informatie over de HTC Rio, de HTC Accord, en de HTC Zenith is uitgelekt. Het zouden de eerste drie smartphones moeten zijn van HTC die op het nieuwe Windows Phone 8 lopen.

HTC logoBij de onthulling van Windows Phone 8 op woensdag maakte Microsoft bekend dat HTC één van de launchpartners van het nieuwe besturingssysteem zou worden. Vandaag hebben we met dank aan TheVerge de eerste informatie over de drie nieuwe Windows Phone 8 smartphones van HTC: de HTC Rio, de HTC Accord, en de HTC Zenith. Het gaat nog wel om codenamen, die wellicht nog kunnen veranderen voor de launch.

HTC Rio

De HTC Rio is het instapmodel van het trio, en zou voorzien zijn van een 4 inch touchscreen met WVGA-resolutie. Binnenin zit een krachtige Qualcumm Snapdragon S4 processor, en 512 MB aan RAM-geheugen. Achterop zit nog een 5 megapixel camera, waarmee je zowel foto's als video's kunt maken. De HTC Rio zou een geplande release van oktober 2012 moeten hebben, tegelijkertijd met de launch van Windows Phone 8.

HTC Accord

Eén stapje hoger staat de HTC Accord. Het scherm van de Accord is dan ook iets groter: een 4,3 inch Super LCD 2 touchscreen display. Daarnaast beschikt de HTC Accord over een dual-core processor van Qualcomm, en 1 GB aan RAM-geheugen. Achterop zit een 8 megapixel camera waarmee video's gemaakt kunnen worden met een HD-resolutie van 1080p, en binnenin zit een NFC-chip. Ook de Accord moet vanaf oktober in de winkels liggen.

HTC Zenith

Dan is er tot slot nog de HTC Zenith, het topstuk van HTC's nieuwe Windows Phone 8-collectie. De Zenith heeft een Super LCD 2 touchscreen van maarliefst 4,7 inch, en is ook nog eens voorzien van een zeer krachtige quad-core processor van Quallcome. Daarnaast zit ook op de Zenith een 8 megapixel camera. De Zenith ligt ietsje later in de winkel, maar zou nog altijd voor het einde van het jaar in de winkels moeten liggen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden