Vergelijk 3.721.883 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update Sony Xperia S naar Android 4.0 ICS onderweg

Door , - 8 reacties

Goed nieuws voor bezitters van de Sony Xperia S: een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich is vanaf vandaag eindelijk onderweg. De update brengt vele nieuwe functies en een aantal nieuwe media-applicaties met zich mee.

Eerder dit jaar lanceerde Sony de Xperia S, de nieuwe vlaggenschip-smartphone van het bedrijf. De Xperia S werd standaard voorzien van Android 2.3 Gingerbread, maar een update naar Android 4.0 was onderweg, zo beloofde Sony. Het heeft even geduurd, maar vanaf vandaag wordt de update wereldwijd uitgerold. Omdat dat geleidelijk zal gaan is Nederland niet gelijk aan de beurt. Als alles meezit kunnen we in Nederland binnen twee weken aan de slag met de update, al kan het mogelijk ook iets langer duren. De update is ongeveer 200 MB, en is zowel via je computer als direct via de Xperia S te downloaden. Als je via de Xperia S download raden we je aan de update via je WiFi netwerk binnen te halen, anders loopt je dataverbruik stevig op.

Nieuwe functies

Android 4.0 brengt vele nieuwe features mee, waaronder een ontgrendelscherm met nieuwe functies zoals Face Unlock. Daarnaast zijn widgets vanaf nu resizable, en krijg je beter inzicht in het dataverbruik van individuele apps. Tot slot heeft Sony een 'Recent Apps'-knop toegevoegd, waarmee je in één oogopslag kunt zien welke applicaties je het laatst hebt gebruikt.

Nieuw: Walkman, Album & Movies

Dan zijn er ook nog drie nieuwe apps van Sony zelf: 'Walkman', 'Album', en 'Movies'. Met Walkman kun je muziek luisteren en die geluisterde muziek direct delen met je vrienden via Facebook. Ook kun je snel zien welke muziek je vrienden onlangs hebben geluisterd. De 'Album' en 'Movies' app bieden een nieuwe manier om je foto's en video's te bekijken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden