Vergelijk 3.694.450 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia ontslaat 10.000 man, verkoopt Vertu

Door ,

Het gaat niet goed met Nokia: het Finse bedrijf zegt ruim 10.000 banen te schrappen de komende tijd. Daarnaast zullen verschillende divisies worden samenvoegd, en is luxemerk Vertu verkocht.

Nokia logoNokia gaat tot en met eind 2013 zo'n 10.000 banen schrappen, zo maakte het bedrijf vanochtend bekend in een persbericht. De sanering zal een combinatie worden van ontslagen, en een gedeelte van de werknemers die vertrekken door natuurlijk verloop. In februari beweerde Nokia nog 'slechts' 4000 banen te schrappen in dezelfde periode, inmiddels is dat aantal dus flink opgelopen

Focus op Lumia & Asha

Om er weer bovenop te komen zet Nokia de komende tijd flink in op drie pijlers: service, Lumia-smartphones, en de Asha-budgetphones. Het Finse bedrijf gaat in die drie aspecten flink investeren. Zo wil het de naamsbekendheid van Lumia vergroten, en de Windows Phone-toestellen beschikbaar maken voor een grotere markt. Dat betekent waarschijnlijk dat we in de toekomst meer goedkope Windows Phones mogen verwachten, zoals de Nokia Lumia 610.

Ook gaat Nokia de komende tijd fors inzetten op locatiediensten, en wil het delenvan Scalado overnemen. Scalado is een bedrijf dat fotosoftware maakt, en bijvoorbeeld de software voor de camera in het nieuwe BlackBerry OS 10 heeft ontworpen. Het is vooral bekend van de 'Remove'-functie, waarmee je ongewenste stukken gemakkelijk en snel uit een foto kunt knippen.

Vertu verkocht

Tot slot maakte Nokia bekend dat het Vertu heeft verkocht aan EQT, een investeringsmaatschappij. Vertu was een onderdeel van Nokia dat zich focuste op luxueuze smartphones van vele duizenden euro's. Denk dan bijvoorbeeld aan smartphones voorzien van leer en diamanten, met een saffieren beschermlaag op het touchscreen. Bij Vertu werkten 1000 man.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden