Vergelijk 3.405.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia dichtbij verkoop luxemerk Vertu

Door ,

Nokia wil al enige tijd zijn divisie voor ultraluxe telefoons verkopen, maar nu lijkt het er eindelijk van te gaan komen. De telefoons die worden verkocht onder de naam Vertu, zijn al sinds jaar en dag zeer populair bij de allerrijksten.

We schreven in december al over het feit dat Nokia Vertu in de etalage had gezet.  Nu lijkt het Finse bedrijf dan eindelijk een koper te hebben gevonden. Een Zweedse niet beursgenoteerde investeringsmaatschappij genaamd EQT Partners heeft interesse getoond in de luxe telefoonbouwer, die gewaardeerd wordt op 200 miljoen euro. Of de deal doorgaat is niet duidelijk, maar Bloomberg meldt dat het zeer goed mogelijk is dat de deal nog deze week wordt aangekondigd.

Vertu Constellation

Luxe, luxer superdeluxe

Vertu telefoons staan niet bekend om hun baanbrekende technologie. De telefoons draaien Nokia's Symbian, een besturingssysteem dat door Nokia zelf al is afgedankt. De toestellen van Vertu onderscheiden zich door gebruik van dure materialen als diamanten, krokodillenleer en saffieren. De telefoon hier rechts is bijvoorbeeld uitgerust met tientallen kleine diamantjes rondom de speaker en huid van de zwarte krokodil om het toestel wat meer flair te geven. Daarnaast gaat Vertu op het gebied van dienstverlening net iets verder dan de gemiddelde telefoonbouwer. Zo is er 24 uur per dag, 7 dagen in de week, een speciale servicedesk bereikbaar die restaurants voor je kan reserveren, limousines kan laten voorrijden en je de meest exclusieve clubs inloodst. 

Toekomst van Vertu

We hebben zelf nog nooit een Vertu-telefoon in handen gehad, maar we kunnen ons zo voorstellen dat het behoorlijk frustrerend is om rond te lopen met een telefoon van meer dan 5000,- euro die nog steeds draait op Symbian. De meest voor de hand liggende verbetering van de Vertu-telefoons zal het upgraden van de software zijn. Vertu doet het echter nu al heel goed in opkomende landen waar steeds meer rijke mensen niet meer weten waar ze hun geld aan moeten uitgeven. Denk daarbij aan Rusland en verschillende Aziatische landen. Ondanks de verouderde software maakt Vertu ook nog altijd winst, dus de verwachting is dat het luxe telefoonmerk voorlopig nog niet zal verdwijnen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden