Vergelijk 3.166.862 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alarmcentrale in de V.S. nu ook per SMS bereikbaar

Door ,

In een klein deel van de Verenigde Staten kan tegenwoordig ook per tekstbericht een noodoproep worden gemeld.

Het gaat voorlopig om slechts één alarmcentrale in Amerika, namelijk in Waterloo (Iowa), maar heel het land volgt de bevindingen met grote interesse.

Voor doven en slechthorenden

Tot dusver was het in noodgevalleen slechts mogelijk om naar alarmnummer 911 te bellen. Daar is nu in Waterloo dus een tweede optie bijgekomen, namelijk sms'en. Volgens Thomas Jennings van de lokale politie moet dit alternatief vooral doven en slechthorenden gaan helpen bij het melden van noodgevallen.

Ontvoeringen

Jennings denkt echter ook aan andere gevallen, zoals ontvoeringen waarbij slachtoffers vaak weinig kans hebben om een telefoontje te plegen. Het zou in zulke gevallen handiger zijn om een berichtje te sturen, waarna medewerkers van de alarmcentrale via hun computer een bericht terug kunnen sturen.

Foto's en video's

Tevens moet het in de toekomst mogelijk zijn om foto's en video's naar de alarmcentrale te sturen, zodat de medewerkers aldaar direct een impressie krijgen van de ernst van het ongeval en/of de dader kunnen herkennen. Het zal echter waarschijnlijk nog een ruime tijd duren voordat het zover is.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden