Vergelijk 3.698.735 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple wederom druk in de weer met patentenstrijd

Door ,

Apple blijft bezig de concurrentie aan te klagen. De strijd tussen Apple en Samsung duurt al tijden, maar er is weer een nieuw hoogtepunt bereikt: de Samsung Galaxy S III.

Apple wil namelijk een algeheel koopverbod op de Samsung Galaxy S III in Amerika. Apple heeft vandaag een klacht ingediend, waarin staat dat het toestel van de markt gehaald moet worden, en het liefst nog voordat het toestel daadwerkelijk geleverd kan worden. Dit is alweer de zoveelste zaak waarin beide partijen verwikkeld raken, en de lijst van toestellen die Apple aanvecht wordt alsmaar langer en langer.

De reden waarom de S III wordt aangeklaagd is (behalve het dwarszitten van de concurrentie) dat twee patenten van Apple zijn geschonden door Samsung, aldus Apple. De S-Voice spraakherkenningstechnologie zou teveel lijken op die van Siri. Ook claimt Apple dat het verwerken van telefoonnummers in berichten, waardoor je meteen die nummers kan bellen door ze aan te klikken, een patent van hun is. Samsung zou daar dus ook geen gebruik van mogen maken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Samsung Galaxy S III

HTC One-serie moet er ook aan geloven

Maar Apple liet het niet bij de Samsung Galaxy S III. Waar eerder de HTC One X en de HTC Evo 4G werden beschuldigd door Apple, moet nu de hele One-serie eraan geloven. Niet alleen de nieuwste rits toestellen zouden patenten van Apple schenden, en daarom een importverbod moeten krijgen, maar Apple heeft een lijst van 29 Android-toestellen die het land niet meer in mogen. Eerder was al bepaald dat de HTC One X en de Evo 4G inderdaad een patent schonden, maar na een kleine aanpassing in de software kwamen de toestellen alsnog de Verenigde Staten binnen. Het wordt dus afwachten, als Apple gelijk krijgt, welke list HTC nu weer verzint om de producten toch het land in te krijgen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden