Vergelijk 3.707.336 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Specificaties iPhone 5 mogelijk uitgelekt

Door ,

Nieuwssite 9to5Mac heeft met een knap staaltje onderzoeksjournalistiek mogelijk een groot deel van de specificaties van de aankomende iPhone 5 weten te achterhalen. Zo zijn inmiddels de processor en de videochip bekend, alsook de hoeveelheid RAM-geheugen. Het uiterlijk van de iPhone 5 lekte al eerder uit.

iPhone 5 zwart wit

Over het nieuwe uiterlijk waren al hevige discussies losgebarsten op diverse internetfora, alhoewel het allerminst zeker is dat de nieuwe telefoon van Apple er echt zo uit gaat zien. Over de specificaties van de iPhone 5 was veel minder bekend. Daar is nu verandering in gekomen, door een geheime bron die aan 9to5Mac een aantal uiterst interessante zaken vertelde. 

De specificaties

Zo zal de iPhone 5, net als de nieuwste iPad, worden uitgerust met 1 GB aan werkgeheugen. De iPhone 4S beschikt over 512 MB, wat dus een verdubbeling inhoudt voor de iPhone 5 in vergelijking met zijn voorganger. De nieuwe iPhone zal gaan draaien op iOS 6, het nieuwe besturingssysteem dat tegelijkertijd moet uitkomen met de telefoon. 9to5Mac wist haar handen te leggen op een beta-versie van dit besturingssyteem, en vond diep in de software onder andere het typenummer van de processor. Daardoor weten we nu dat de Samsung 5L8950X ARM processor de iPhone 5 zal gaan aandrijven. Het aantal cores of de snelheid is niet bekend, en valt ook niet af te leiden uit het typenummer. Wel is het interessant om te zien dat de iPhone 4S een S5L8940X-processor heeft, tegenover de 5L8950X in de iPhone 5. De verwachting is dan ook dat er geen revolutionaire verschillen zullen zijn met de processor in de 4S. 

Release

Elke nieuwe iPhone werd tot nu toe uitgebracht in oktober/november, met een jaarlijkse cyclus. In de aanloop verschijnen er geregeld geruchten over het nieuwe model, lekken er gephotoshopte foto's uit en ontstaat er een hele hype waarin alle kleine stukjes informatie door potentiële kopers worden verslonden. Het lijkt erop dat ook de iPhone 5 deze cyclus door gaat maken. 

Bron: 9to5Mac

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden