Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Windows Phone populairder dan iPhone in China'

Door ,

Eindelijk een overwinning voor Microsoft! Telefoons met het mobiele besturingssysteem van Microsoft zouden namelijk beter verkopen dan Apple's iPhone. Maar alleen in China.

Windows Phone 7.5 Mango logoMicrosoft's Windows Phone 7 heeft een succesvolle introductie in China, zo beweert Michel van der Bel tegenover Emerce. Van der Bel is de COO Greater China Region bij Microsoft, en zou dus wel verstand van zaken moeten hebben. Volgens hem loopt 7% van alle nieuwe verkochte telefoons in China op het Windows Phone OS, terwijl 'slechts' 6% van de verkochte smartphones iPhones van Apple zijn. Daarmee is het één van de weinige markten waar Microsoft Apple weet te verslaan.

Android en iOS

In de rest van de wereld is Microsoft nog niet bijzonder succesvol met Windows Phone 7. Hoewel de introductie van vlaggenschiptoestellen als de Nokia Lumia 800 en de HTC Titan de verkopen de afgelopen maanden heeft geboost, is het overgrote deel van de markt nog altijd in handen van Google's Android en Apple's iOS. Microsoft zou een marktaandeel hebben op de smartphonemarkt dat hooguit rond de 5 procent zit.

Meer apps

Van der Bel zegt in het Emerce-interview verder nog dat Microsoft de komende tijd fors gaat investeren in apps, om op dat gebied beter te kunnen concurreren. Veel populaire apps voor iOS of Android zijn niet of pas veel later te verkrijgen voor Windows Phone. Microsoft hoopt met forse investeringen meer app-ontwikkelaars naar zijn mobiele besturingssysteem. Ook zouden er 2500 werknemers op de Chinese R&D-afdeling aan het werk zijn om het besturingssysteem aantrekkelijker en completer te maken.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden