Vergelijk 3.409.279 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia S krijgt Android 4.0 update in juni

Door , - 1 reactie

Het wachten zit er bijna op, voor bezitters van de Sony Xperia S: deze supersmartphone ontvangt over een kleine maand eindelijk zijn update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

De Xperia S is Sony's vlaggenschip-toestel, de meest indrukwekkende smartphone die de telefoonproducent op dit moment te bieden heeft. Op veel gebieden blinkt de Xperia S dan ook behoorlijk uit: prachtig scherm, krachtige processor, en een prima camera. Maar op een gebied valt de Xperia S, die sinds begin maart te koop is, een beetje tegen: het besturingssysteem. Sony lanceerde de Xperia S met Android 2.3 Gingerbread, terwijl de nieuwste versie van Android, 4.0 Ice Cream Sandwich, al beschikbaar is. Deze week maakte Sony eindelijk bekend dat de Xperia S in juni ook een update zal krijgen naar die versie van Android.

Wereldwijde uitrol

Android 4.0 Ice Cream Sandwich brengt vele verbeteringen en nieuwe functies met zich mee. Zo zijn menu's net wat gebruiksvriendelijker gemaakt, en zouden sommigen processen ook sneller opstart. Daarnaast wordt bijvoorbeeld Face Unlock toegevoegd, wat het mogelijk maakt je telefoon met je gezicht te unlocken. De nieuwe update wordt geleidelijk uitgerold; een launch in juni betekent dan ook niet dat Nederland er gelijk mee aan de slag kan. Het kan enkele weken duren voordat Android 4.0 voor de Sony Xperia S wereldwijd beschikbaar is.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden