Vergelijk 3.405.751 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nieuwe iPhone 5 krijgt groter scherm'

Door ,

Apple's nieuwe iPhone 5 krijgt een touchscreen van minstens 4 inch, zo beweren bronnen. Na jarenlang aan 3,5 inch vast te hebben gehouden is Apple er eindelijk klaar voor om met een groter scherm te komen.

Apple logo met vraagtekenApple's volgende iPhone krijgt een touchscreen van 4 inch of groter, zo beweren zowel het Wall Street Journal als persbureau Reuters. Beide betrouwbare mediagiganten zouden dit nieuws onafhankelijk van betrouwbare bronnen hebben gekregen. Tot nu toe hebben alle versies van de iPhone een scherm van 3,5 inch gehad, terwijl de touchscreens van Apple's concurrentie alleen maar groeide. Android-vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S III beschikken zelfs over een touchscreen van 4,8 inch.

Retina display

De nieuwe iPhone, die waarschijnlijk de iPhone 5 zal heten, zal nog altijd een retina display hebben. Dat betekent dat de resolutie van het scherm zo hoog is dat het voor menselijk oog niet mogelijk is om individuele pixels waar te nemen. Zowel de Apple iPhone 4S als de iPad 2 beschikken momenteel over touchscreens met retina display, en het is dan ook redelijk om aan te nemen dat de iPhone 5 er óók eentje zal hebben.

Release in najaar

Volgens de Wall Street Journal zou Apple van plan zijn de iPhone 5 dit najaar pas te onthullen. Dat klinkt wat laat, zeker omdat diezelfde krant ook beweert dat Apple's nieuwste volgende maand al in productie gaat. Wat ons betreft is er dus een kleine kans dat we deze zomer al een eerste glimps zien van de iPhone 5. We houden je op de hoogte!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden