Vergelijk 3.408.572 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google komt met 5 nieuwe Nexus-toestellen

Door ,

Google heeft volgens de Wall Street Journal plannen om voor het einde van 2012 vijf nieuwe Nexus-toestellen op de markt te brengen. Deze zullen allen lopen op de nieuwste versie van Android: 5.0 Jelly Bean.

Voor 22 november wil Google vijf nieuwe Nexus-toestellen op de markt hebben gebracht. Het gaat hier waarschijnlijk om smartphones enAndroid 5.0 Jelly Bean tablets. Ze zullen sowieso in de VS uitkomen, maar of de toestellen ook naar andere landen worden verscheept is nog niet te zeggen. Anders dan bij voorgaande Nexus-toestellen krijgen nu meerdere fabrikanten de kans om zo'n toestel te ontwikkelen. Samsung wordt genoemd als één van die fabrikanten, evenals LG, Sony en Motorola. Daarnaast wordt Acer ook genoemd, maar die zal zich waarschijnlijk over het tablet-gedeelte gaan buigen. Gek genoeg staat HTC niet in het lijstje met potentiële fabrikanten, terwijl zij in 2009 de eerste Nexus maakten. 

De Nexus-serie

Eerder werden al de HTC Google Nexus One, Samsung Galaxy Nexus en de Samsung Google Nexus S uitgebracht. Allen zijn pure Android-toestellen. Samsung en HTC hebben dus al ervaring met het maken van zulke toestellen, alleen ontbreekt HTC nu nog in het rijtje met fabrikanten die mogelijk zo'n toestel gaan ontwikkelen. De nieuwe serie zal gaan lopen op Android 5.0 Jelly Bean. Hoogstwaarschijnlijk wordt er meer duidelijkheid wat betreft de nieuwe serie gegeven tijdens de Google I/O conferentie, die eind juni plaats zal vinden. 

(Bron)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden